Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Патриотите искат държавата да има блокираща квота при сделка за ЧЕЗ, ДПС зове за анализ на всички гледни точки

Снимка: БГНЕС

Държавата трябва да има блокираща квота при вероятна сделка за ЧЕЗ. Това е тезата на председателя на парламентарната група на Обединените патриоти Волен Сидеров, която той защити след проведената днес среща между премиера Бойко Борисов и Гинка Върбакова, собственик на "Инерком България" - дружеството, избрано за купувач на активите на ЧЕЗ у нас.

След срещата стана ясно, че държавата иска контрол върху сделката за продажбата на ЧЕЗ. Сидеров коментира:

"Още тогава това беше едно порочно отдаване на български индустриални мощности на ниска цена. В момента ние виждаме последиците от това. Само че виждаме и едно объркване. Аз поддържам тезата, че държавата трябва да присъства в ЕРП-тата, не само в ЧЕЗ, и в другите. Че трябва да има блокираща квота - това е моя теза. Аз я казах вече няколко пъти. И преди години съм я повтарял. Какво може да се направи по въпроса трябва да каже Министерският съвет, премиерът, министрите, които отговарят за този ресор".

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ не се ангажира с категорично мнение какво трябва да се направи в момента по казуса "ЧЕЗ" и призова отново да се анализират всички гледни точки:

"Имаше едни изявления за намерения. Нека да видим какви действия са си начертали, да видим какви са точно намеренията и тогава да се произнесем. Сега, в момента, само чухме едно изявление. Нека да се запознаем с фактите. Не очаквайте от нас да коментираме предположения".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна