Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов нареди да бъдат променени текстовете в Наказателния кодекс за неизбежната отбрана

Бойко Борисов
Снимка: БГНЕС
Премиерът Бойко Борисов нареди да бъдат променени текстовете в Наказателния кодекс за неизбежната отбрана. За промените настояваха недоволни граждани, които протестираха през последните дни в защита на пловдивския лекар, който застреля крадец в дома си. Работна група ще реши как ще се променят текстовете, съобщи министърът на правосъдието Цецка Цачева:

"Още днес, с моя заповед, ще бъде създадена работна група. Разчитам в рамките на идната седмица да получим от съответните ведомства, които поканим - ВКС, ВСС, прокуратурата, неправителствените организации, експерти. Считам, че е реалистично до края на месец март да имаме готови текстове, изработени, които да предложим за широко обществено обсъждане".

Каква е причината МВР да не дава информация с дни за случая в Пловдив. На този въпрос отговори министърът на вътрешните работи Валентин Радев:

"Със 72-часовото задържане се разпорежда прокуратурата. Ние само го изпълнихме. Аз се колебаех, дали да изляза да кажа нещо, но не можех заради прокуратурата! Какво знаехме ние?! Знаехме само едно нещо за доктор Димитров в началото, когато го задържахме - че той има незаконно притежавано оръжие".

От звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Мира Стефанова.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна