Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Веси Сариева обвини кмета Тотев в разпространение на фалшиви новини

| обновено на 12.03.18 в 13:55

Община Пловдив ще направи самостоятелна Нощ на музеите и галериите през септември, след като в администрацията е постъпило писмо от Веселина Сариева, че се отказва от общинско финансиране за проекта. Кметът Иван Тотев съобщи, че въпросът ще се дискутира на утрешното заседание на УС на фондация „Пловдив 2019“. 

Средствата, които са в размер на 40 000 лева, ще бъдат използвани за подобно събитие. То ще се проведе в почивните дни около 22 септември.

Надявахме се, че тя ще проведе събитието, както твърдеше. Но сега се оказва, че се отказва от него. Лично аз ще поканя г-жа Сариева да участва в експертна помощ, защото смятам, че Пловдив не трябва да губи такова  събитие от културния календар. 

Все пак експертизата на всеки един трябва да се използва, коментира Иван Тотев.

"Аз съм в абсолютен шок от днешното изказване на кмета. Ние никога не сме се отказвали от Нощ на музеите и галериите. Напротив. Входирали сме писмо в Община Пловдив, че се отказваме от общинското финансиране на събитието, но събитието ще се проведе на 14 и 15 септември. 

Уведомила съм участниците и партньорите в събитието и съм опитала да намеря сили да правя организацията му, да го запазя за пловдивчани и гостите на града, които го обичат и които ни подкрепят от години. Това е поредната фалшива новина, която се появява от пресконференция на Иван Тотев. 

Никога не съм пускала прессъобщение, че няма да организирам събитието. Аз съм абсолютно разтреперана и шокирана от начина, по който кмета на Пловдив продължава целенасочено да работи събитието да бъде отнето от нас". 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна