Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Феерия и красота в „Шампионска гала“ на Иля Авербух

4
Снимка: БТА

7000 зрители присъстваха и се насладиха на изпълненията на олимпийски, световни и европейски шампиони по фигурно пързаляне участваха в спектакъла на Иля Авербух - "Шампионска гала" в "Арена Армеец".Специални гости на шоуто бяха двукратната световна шампионка Албена Денкова и двукратният олимпийски медалист по спортна гимнастика Йордан Йовчев.

Спектакълът на режисьора Иля Авербух гостува в София за трета поредна година. Комбинацията между гимнастическите изпълнения и фигурното пързаляне е изключително оригинална идея, която българските зрители ще видяха за първи път.

Представени бяха уникални изпълнения от олимпийски, световни и европейски шампиони, сред които Алексей Ягудин, Татяна Тотмянина, Роман Костомаров, Максим Маринин, Оксана Домнина, Максим Шабалин, Мария Петрова, Алексей Тихонов, Максим Стависки, Маргарита Дробязко и Повилас Ванагас. В спектакъла участваха още шампионът на Русия Евгений Кузнецов и шампионите по акробатика на лед Владимир Беседин и Алексей Полищук.

Албена Денкова и Максим Стависки изпълниха две програми, а Йордан Йовчев показа страхотно съчетание на успоредка заедно с група гимнастици от школата му.

„Чувствам се прекрасно. Много съм щастлива, че съм тук. Вълнувам се изключително много, почти като на състезание, защото наистина искам да представя най-доброто с Максим пред българските зрители. Вдъхновява ни любовта на публиката и това, че все още има какво да покажем. Всичко това ни коства изключително много труд, за да сме във форма и да се представим достойно на лед", каза Албена Денкова след шоуто.

"Тук важното беше, че успяхме да покажем таланта на нашите млади състезатели. В бъдеще ще очакваме някакви резултати от тях и да развяват българския флаг", добави Йордан Йовчев.

Олимпийският, двукратен световен и трикратен европейски шампион Роман Костомаров изпълни нова програма със съпругата си Оксана Домнина. В първата част на шоуто фигуристите показаха индивидуално изпълнения, а във втората композициите им бяха посветена на световното кино.

Олимпийската шампионка Татяна Тотмянина, която е съпруга големия Алексей Ягудин, участва в спектакъла, въпреки че е с тежка травма на крака. Преди нова година тя е получила фрактура и е претърпяла три операции. В първото изпълнение тя се пързаля почти на един крак и през цялото време беше носене на ръце от партньора си Максим Маринин. През април Тотмянина ще претърпи нова операция.

БНР е медиен партньор на спектакъла!

 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна