Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Компании обвиниха БДЖ за предопределена обществена поръчка за локомотиви

| обновено на 20.03.18 в 19:51
Снимка: БГНЕС

Две частни компании обвиниха БДЖ, че обявената обществена поръчка за ремонт и поддръжка на локомотиви е предопределена.

Компаниите са локомотивният завод „Експрес Сервиз“ и българо-хърватското дружество „БДЖ-Кончар“, а поръчката за 9 локомотива е на стойност 4 милиона лева.

„Въпросните локомотиви са създадени от нашите колеги от БДЖ-Кончар. Това е другото частно дружество в България, което има възможност за ремонт на локомотиви“, каза Атанас Колев от „Експрес Сервиз“.

В отговор заместник транспортният министър Велик Занчев заяви, че всички процедури за обществени поръчки в БДЖ се печелят прозрачно. Той определи обвиненията, че БДЖ се източва, като "вътрешна свада между частни дружества", и намекна, че се търси начин обществената поръчка да бъде провалена.

„За тази конкретна поръчка, за която в момента се говори, министърът на транспорта Ивайло Московски разпореди проверка от Инспектората на министерството с кратък срок. Ако тя установи каквито и да било нарушения, свързани с тази поръчка, тя ще бъде мигновено прекратена и длъжностните лица, които са си го позволили, ще бъдат строго наказани“, каза зам.-министърът на транспорта Занчев.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна