Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

"Ердоган идва с 2 самолета антураж и с личен готвач", информира от първата си страница вестник 24 часа по повод утрешната визита на турския премиер във Варна. 

Изданието обяснява, че вечерята на Ердоган с председателя на Европейския съвет Доналд Туск, шефа на ЕК Жан-Клод Юнкер и българския премиер Бойко Борисов в  двореца “Евксиноград” трябва да затопли отношенията между Турция и ЕС, които бяха определени като крайно влошени от Борисов в петък.

По информация на 24 часа, от десетина дни голяма група турски охранители са във Варна и координира с НСО мерките за сигурност. 

"Скали заплашват язовир "Кричим", пише вестник Стандарт. Изданието предупреждава, че има опасност огромни скални късове да се срутят над водоема и да предизвикат голяма трагедия. Кметът на Кричим Атанас Калчев е заявил, че хората са крайно притеснени, че порой или трус ще активира срутище. Институциите уверили градоначалника, че с проекта за рехабилитация на пътя от село Михалково до град Кричим скатните откоси на срутището ще бъдат обезопасени и проблемът ще бъде решен. Кметът обаче твърди, че няма време за това и призовава за незабавни мерки, допълва Стандарт.

Изданието информира, че над 450 хиляди българи се очаква да пътуват в страната и чужбина около предстоящите Великденски празници. Прогнозата е на министъра на туризма Николина Ангелкова, която допълва, че и много чуждестранни туристи  се очакват у нас основно в големите градове на страната.

"Гърция стяга още режима за движение по пътищата", съобщава в заглавие на първата си страница вестник Труд. Нов закон предвижда глоба от 1500 евро за всеки, който пуши в автомобил, в който пътува дете. Също така, за откриването на антирадар в колата нарушителите ще се наказват с 2000 евро. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна