Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Наводнения, обилен снеговалеж и скандал с гранични служители белязаха седмицата

Снимка: БТА


Седмицата, в която посрещнахме пролетта, но зимата така и не си отиде. Седмица с наводнения, обилен снеговалеж, с усложнена пътна обстановка, с притеснително високи  нива на реките и водните басейни, активизирани свлачища, с тежки последици от ураганния вятър и продължаващо бедствено положение в региони от Северозапада.

Предвестниците на пролетта - щъркелите бедстваха. В ход бяха различни акции по спасяването на птиците, заради заледяване на крилата им. 

Парламентарните скандали не стихнаха и тази седмица. В Народното събрание управляващи и опозиция спореха - от законодателство до фейсбук статуси.

Гръмна скандал със служители на "Гранична полиция" -Аерогари. Комисар Милен Пенев и 12 гранични полицаи от летище София бяха  отстранени от работа заради случая, при който не са били проверени документите на десетки пътници, пристигнали във вторник с полет от Париж.

В края на работната седмица отпаднаха съмненията дали ще има среща ЕС-Турция във Варна. Насрочената за понеделник, 26 март, среща ще се проведе. По оценка на премиера Бойко Борисов тази среща се очертава като много тежка.

Подробностите чуйте в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна