Седмицата на бързи обороти


Публикации

Горене на маски и посмъртни награди за лекари са част от акцентите през седмицата

Covid ситуация с неизяснена тенденция и бюджет, планиран с близо до пет милиарда лева дефицит. Това донесе седмицата, в която се оказа, че държавата е събрала много малко от хазартния бизнес за 4 години назад. Опашките за бележки за безплатни PCR..

публикувано на 25.10.20 в 10:15
На протест - 16 октомври 2020 г.

Във фокуса на седмицата: Правни, политически и коронавирусни сюжети

След поредица от рекордно високи стойности при заразените от коронавирус - стигнахме почти хиляда положителни проби, регистрирани за едно денонощие. Властите уверяват, че на този етап вирусът е под контрол.  Засега не се налагат нови мерки..

публикувано на 18.10.20 в 10:11

Затягането на здравните мерки в Европа е акцентът през изминаващата седмица

Затягане на мерките срещу Covid-19 в почти цяла Европа в отговор на пълзящата зараза, отвъд Океана - първа публична поява след оздравяването на Тръмп, терористично нападение в Париж, гореща седмица в Нагорни Карабах,   дългоочаквана присъда..

публикувано на 17.10.20 в 10:20
Арман Бабикян (в ляво) от т.нар. Отровно трио преди началото на протеста в центъра на София - 10 октомври 2020 г.

Седмицата на бързи обороти: Вирус, резолюция, финанси

През изминаващата седмица беше отчетен рекорден ръст на заразените с коронавирус , но министърът на здравеопазването успокои, че няма да се пристъпва към „затягане на мерките“ : „Следим със загриженост всички цифри, към настоящия момент не се..

публикувано на 11.10.20 в 11:27

Акцентите от международните новини тази седмица

- Социалисти, либерали и зелени в Европарламента надделяха над десните и консерваторите и в четвъртък беше приета резолюция, в която се отбелязва значително влошаване на спазването на принципите на правовата държава в България , включително..

публикувано на 10.10.20 в 09:53

Тревогата на ЕК и ЕП за съдебната система и корупцията у нас беляза седмицата

Европейската комисия и Европейският парламент изразиха тревога по отношение на съдебната система, борбата с корупцията и състоянието на медиите в страната ни - противоположни политическият реакции у нас. Поредно президентско вето - този път..

публикувано на 04.10.20 в 10:22
Доналд Тръмп и Джо Байдън

Вътрешната американска политика предизвика най-много медийни реакции по света тази седмица

- България има проблеми по две направления - съдебната система и политическата намеса в работата на медиите и непрозрачната им собственост. Това се казва за страната ни в огласения в сряда първи доклад на Еврокомисията за върховенството на закона в..

публикувано на 03.10.20 в 09:59

Covid-19 продължи да настъпва в учебни заведения в страната през седмицата

Covid-19 продължава да настъпва в детските и учебни заведения в страната, а правителството удължи извънредната епидемична обстановка до края на ноември. Консорциум от международни журналисти обяви разследване, в което твърди за изпирането на..

публикувано на 27.09.20 в 09:27

Covid новините отново доминираха през седмицата

Новините около коронавирусната пандемия доминираха и тази седмица в международния новинарски поток . Световната здравна организация заяви, че пандемията изглежда се ускорява в глобален план. Европейската комисия предупреди всички..

публикувано на 26.09.20 в 10:30
Първи учебен ден в Трекляно

Събитията от седмицата: Началото на учебната година, мерки срещу Covid-19, протести

Увеличават се заразените с коронавирус ученици, учители и училищен персонал в страната. След София и Русе нови случаи на Covid-19 бяха потвърдени в Стара Загора, Ловеч, Добрич и други населени места. Въпреки това министърът на образованието Красимир..

публикувано на 20.09.20 в 10:36