Седмицата на бързи обороти

„Седмицата на бързи обороти“ обобщава новините от света всяка събота от 09:05 до 09:30 часа и събитията от България - всяка неделя от 09:05 до 09:30 часа. 

Публикации

Украински бойци от обсадения

Падането на "Азовстал", турското вето срещу Швеция и Финландия в НАТО и други акценти от седмицата

В Украйна тази седмица настъпи развръзката на една от най-големите битки от началото на войната. "Върховното военно командване нареди да бъдат спасени животът и здравето на военнослужещите и да спре отбраната на града," каза командирът на..

публикувано на 21.05.22 в 10:21
Металургичният завод

Цената на войната и противодействието - в центъра на събитията от седмицата

Тази седмица Еврокомисията предложи най-строгия досега пакет от санкции срещу Москва заради войната ѝ в Украйна. Но няколко държави застанаха на пътя на споразумението заради опасения, че нямат достатъчно време да се адаптират към спирането на руския..

публикувано на 07.05.22 в 09:44
Кирил Петков и Володимир Зеленски

Светлата седмица - бурна, драматична и без съгласие за военна помощ за Украйна

Светлата седмица след Великден се оказа бурна, драматична и наситена със събития. Изпращаме я, както я посрещнахме - без съгласие сред управляващите да помогнем ли с оръжие на Украйна. Идеята на премиера Кирил Петков, с която започнахме..

публикувано на 01.05.22 в 11:31

БНБ остана без нов шеф на фона на коалиционно напрежение - акценти от седмицата

Парламентът не успя да избере управител на БНБ. Процедурата ще тръгне отначало, когато се успокоят страстите в управляващата коалиция. Високо напрежение сред партньорите и тази седмица - докъде може да стигне раздорът преди да се случи..

публикувано на 17.04.22 в 09:50

БНБ, зелена светлина за Плана за възстановяване, подкрепа за Украйна – акценти от седмицата

Нов сблъсък в управляващата коалиция заради кандидатурите за управител на Българската народна банка. Кандидатът на „Има такъв народ“ за гуверньор на Централната банка Любомир Каримански каза в парламента, че е получил заплаха. „Демократична..

публикувано на 10.04.22 в 09:47
Полицаи вадят тяло от масов гроб в Буча край Киев - столицата на Украйна, 8 април 2022 г.

Обвинения в геноцид и прогнози за дълъг конфликт в Украйна - акцент от седмицата по света

Данни за предполагаеми военни престъпления, извършени от руските сили, бяха обявени в шестата седмица от началото на руското нахлуване в Украйна. Като най-красноречив аргумент бяха посочени откритите в град Буча мъртви тела, някои от тях с..

публикувано на 09.04.22 в 09:55

Отпадане на Covid мерките и други новинарски акценти от седмицата

Отпадане на Covid мерките, повишаване на цената на природния газ, предложение на „Демократична България“ България да предостави военнотехническа помощ на Украйна, протести на служители на МВР. Чуйте подробности за по-важните събития от..

публикувано на 03.04.22 в 10:19
След думите на президента Джо Байдън във Варшава негови подчинени побързаха да разяснят, че това не означава призив за смяна на режима в Русия

Путин „не може да остане на власт“ – акцент от седмицата по света

„Не се страхувайте. Диктатор, който е решен да възстанови една империя никога няма да изтрие човешката любов към свободата. Украйна никога няма да бъде победена от Русия, защото свободните хора отказват да живеят в свят на безнадеждност и мрак. За..

публикувано на 02.04.22 в 10:03

Край на зеления сертификат и други новини от седмицата

Обвинения и оправдания за арестите от миналата седмица, война между МВР и прокуратурата, скандали между прокуратурата и правосъдното министерство, между управляващи и опозиция, 100 дни правителство, искания на оставки, край на зеления сертификат -..

публикувано на 27.03.22 в 10:32
Украински войници в окоп край Николаев, 25 март 2022 г.

Война в Украйна повече от месец - водещо събитие от седмицата по света

Един месец след началото на руската инвазия в Украйна, войната изглежда зациклила и липсва ясна перспектива за приключване на конфликта. Руската армия изглежда е спряла активното си настъпление, а украинската провежда на места контраофанзиви...

публикувано на 26.03.22 в 09:56