Седмицата на бързи обороти


Публикации

Язовир „Студена“

Светлина в тунела на Перник и нов екоминистър бяха акцентите през седмицата

Седмица, в която изгря светлина в тунела за Перник , седмица, в която Народното събрание избра нов екоминистър , а прокуратурата остави в ареста бившия, седмица на битки на държавата с безводие, нерегламентиран боклук и мръсен въздух, на..

публикувано на 19.01.20 в 09:50
Президентът Владимир Путин обяви планове за промени в руската конституция в годишното си обръщение пред двете камари на парламента.

Русия пред конституционни промени – акцент на седмицата по света

Президентът на Русия Владимир Путин обяви план на конституционни промени, с които да бъдат преразпределени правомощията между властите. Предвижда се парламентът да получи от държавния глава правото да утвърждава премиера и правителството. Планът..

публикувано на 18.01.20 в 09:57
Нено Димов на заседанието на специализирания наказателен съд, който в събота го остави за постоянно в ареста.

Първи арест на действащ министър – акцент на седмицата у нас

За първи път действащ министър бе арестуван. Нено Димов бе отведен от кабинета си и оставен за постоянно в ареста , откъдето подаде оставка. Причината - престъпно бездействие заради ситуацията в Перник, където безводието продължава. Показната..

публикувано на 12.01.20 в 10:12

Напрежението в Близкия изток беляза изминаващата седмица

Има ли опасност от нова война в Близкия изток? Това се питаха мнозина тази седмица, след като Иран изстреля ракети по американски бази в Ирак. Щетите се оказаха незначителни, напрежението бързо спадна и по всичко личи, че сега на ход е..

публикувано на 11.01.20 в 10:17
Премиерът на Финландия Сана Марин, президентът на ЕС Шарл Мишел и шефката на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен на пресконференцията след срещата на върха на ЕС в Брюксел.

Европейската „зелена сделка“ - акцент в световния дневен ред през седмицата

„Зеленото е новото черно“, биха се пошегували корифеите в модата. Тонът зададе Урсула фон дер Лайен, начело на новата Европейска комисия още на първата си среща на върха на Евросъюза. Три източноевропейски държави - Полша, Унгария и Чехия - не..

публикувано на 14.12.19 в 10:40

Седмицата, в която България притихна в почит към Стоянка Мутафова

Върховен прокурор ще разследва главния прокурор при съмнения за престъпления, решиха управляващите на извънредно заседание на Министерския съвет. Парламентът прие Държавния бюджет - със скандали в залата и при силно социално недоволство вън. За..

публикувано на 08.12.19 в 10:07
Йенс Столтенберг и Зоран Заев

Срещата на върха на НАТО фокусира вниманието на света през изминаващата седмица

През изминаващата седмица лидерите на страните от НАТО отбелязаха 70 години от създаването на най-големия военнополитически съюз със среща на върха, която започна с размяна на остри реплики между американския президент Доналд Тръмп и френския му..

публикувано на 07.12.19 в 10:59
Помещението, от което е тръгнал пожарът в болница “Пирогов“

Седмицата премина белязана от инциденти и протести

Майките на децата с увреждания и социалните работници се обявиха срещу оставката на министъра на труда и социалната политика Бисер Петков. Протестиращи, организирани от КТ " Подкрепа", поискаха от правителството и парламента да променят..

публикувано на 01.12.19 в 10:18
Урсула фон дер Лайен

Борбата с климатичните промени - акцент в световния дневен ред през миналата седмица

Седмица, в която новата Европейска комисия получи одобрението на Европарламента. "Готови сме ние, готова е и Европа, да се захващаме за работа!" С тези думи първата жена, начело на Европейската комисия в историята - Урсула фон дер Лайен се обърна..

публикувано на 30.11.19 в 09:53

Промените в правилата за болничните, нов шеф на КПКОНПИ - акценти от седмицата у нас

Управляващите с крачка назад за болничните, защо се разколебаха синдикатите да организират общ национален  протест. Премиерът Борисов по притеснен да не протестират гръцките хотелиери, ако първият ден боледуване остане неплатен. Защо главният..

публикувано на 24.11.19 в 10:20