Седмицата на бързи обороти

„Седмицата на бързи обороти“ обобщава новините от света всяка събота от 9:00 до 9:30 часа и събитията от България - всяка неделя от 9:00 до 9:30 часа. 

Публикации

Затворено заведение в София

В очакване на разхлабване на Covid мерките и други теми от седмицата

Седмица, която отново беше белязана от темата за коронавируса и през която здравните власти отчетоха оптимистична тенденция на спад на разпространението на епидемията от Covid-19, но и обявиха, че новият „британски“ щам на вируса е вече у нас...

публикувано на 24.01.21 в 09:55
Кадър от церемонията по встъпване в длъжност на Джо Байдън и Камала Харис.

Нов господар на Белия дом и други теми от седмицата

Нов господар на Белия дом, нов лидер на най-голямата партия в Германия и потенциален наследник на Ангела Меркел, арест за критик номер 1 на Кремъл, който възмути демократичния свят, заговори се отново за санкции срещу Москва, продължаващо антиковид..

публикувано на 23.01.21 в 10:33

Седмица под знака на бедствия в страната

Природно бедствие и човешко безхаберие потопиха под вода половин България. Обилните дъждове и наводнения наложиха евакуацията на хора. В десетки селища беше обявено бедствено или частично бедствено положение. Реки преляха и подкопаха пътища и..

публикувано на 17.01.21 в 09:36
Националната гвардия охранява Капитолия във Вашингтон, 15 януари 2021 г.

Ехото от щурма срещу Капитолия и други теми от седмицата

„Ще тръгнем и аз ще дойда с вас. Ще се разходим до Капитолия.“ Тези думи, които Доналд Тръмп изрече пред тълпата преди щурма на американския Конгрес, сблъсъците и смъртта на петима души, определиха хода на политическия живот в Америка и през..

публикувано на 16.01.21 в 09:55

Предизборни консултации, връщане в клас и други теми от седмицата

През отминаващата първа работна за годината седмица общественото внимание беше приковано към консултациите, които президентът Румен Радев започна за изборите и последвалата размяна на критични реплики между държавния глава и премиера Бойко Борисов..

публикувано на 10.01.21 в 09:49

Безредиците във Вашингтон - международната новина на седмицата

- Хаос във Вашингтон - в сряда вечерта поддръжници на републиканеца Доналд Тръмп щурмуваха Капитолия - мястото, където заседава американският Конгрес. Това се случи след като Демократическата партия си осигури мнозинство в Сената и в деня, когато..

публикувано на 09.01.21 в 09:40

Поредна седмица под знака на коронавируса

-   Висок брой новозаразени с Covid-19; -   Висок брой настанени в болници; -   Рекорден брой излекувани; -   Близо 40% средна седмична стойност на положителните PCR тестове -   Близо 900 починали с коронавирус през..

публикувано на 13.12.20 в 10:31
Южна Корея съобщи днес за най-високия дневен брой нови случаи на коронавирус от появата на заразата в страната през януари - 950.

Надпревара с вируса и други новини от седмицата

„Надпреварваме се не срещу другите производители, а срещу вируса. Всички ние се надпреварваме с времето, защото ако не започнем скоро време да произвеждаме ваксини, ще продължим да сме в това ненормално положение - икономиките ще продължат да се..

публикувано на 12.12.20 в 10:29

План за ваксиниране и други теми от седмицата

Министерският съвет прие тази седмица Национален план за ваксиниране срещу Covid-19. Ваксинирането ще бъде доброволно и безплатно, а самите ваксини трябва да пристигнат в края на тази или началото на следващата година. Предвижда се и..

публикувано на 06.12.20 в 10:05
Илюстрация: Георги Цветков

Ваксините срещу Covid-19 и други теми от седмицата

Темата Covid-19 продължава да доминира. Поредна седмица с високи нива на зараза в някои страни, затягане на мерки, разхлабване на мерки, масово тестване, карантини. Приближава се обаче изглежда светлината в края на тъмния вирусен тунел - ваксината..

публикувано на 05.12.20 в 09:53