Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ким Чен-ун в Китай?

2
Снимка: архив / Снимка: ЕПА/БГНЕС

Пристигането на специална влакова композиция от Северна Корея в Китай предизвика спекулации в световните медии, че в случая се касае за визита на севернокорейския лидер Ким Чен-ун в Пекин.

Лидерът на Северна Корея е в Китай, твърди агенция Блумбърг, позовавайки се на трима души, осведомени за посещението. Все още обаче няма официално потвърждение.

Догадки за евентуалното посещение на севернокорейския лидер в Пекин има и в японските медии, които следят от близо събитията на корейския полуостров. За вероятността, Ким Чен-ун да е в Пекин от вчера, говори и засиленото полицейско присъствие на една от гарите в китайската столица, където около 15.00 ч. местно време е пристигнала старомодна влакова композиция от 21 вагона.

Евентуалната визита на Ким Чен-ун в Китай може да се смята за подготовка на среща на върха с американския президент Доналд Тръмп в опит да се разреши конфликта заради ядреното въоръжаване на Корейския полуостров, коментира агенцията.

Междувременно ТАСС съобщава, че китайските власти са подложили на цензура всички съобщения за Северна Корея и лидера й Ким Чен-ун в китайския сегмент на интернет и социалните мрежи, на фона на информации за възможна необявена визита на високопоставен представител на Пхенян в Пекин.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени