Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Столична община ще осигури над 100 хиляди лева за нова здравна служба в село Мрамор

Снимка: Ивайло Михайлов

Между 8 и 10 милиона даваме на лечебните заведения за дофинансиране на дейности, които не се финансират от Здравната каса. Това поясни за "Хоризонт" д-р Веселин Милев, председател на Комисията по здравеопазване в Столичния общински съвет:

"Смятам, че в много скоро време ще направим общинското здравеопазване конкурентно на останалите два вида здравеопазване в страната – държавно и частно. Аз лично много се гордея с това, особено с факта, че общинските лечебни заведения за доболнична помощ и ДКЦ-та миналата година са на положителен финансов резултат. Болниците са по същия начин. Имаме натрупани задължения от години, но става въпрос, че работата ни в момента е на печалба, което лично мен много ме радва".

Здравната служба ни е много важна, защото тя ще поеме не само село Мрамор, а ще поеме и другите села, които са около него. Това заяви Младен Младенов, кмет на район "Връбница“:

"Имаме доктори, които ще дойдат, но трябва да си направим здравната служба. Имаме проекти, имаме поискани пари, които са ни обещани. Надявам се тази година да започнем ремонта. В момента в старата служба, която не е в добро състояние, има зъболекарски кабинети, личен лекар, но на новото място ще има и детско отделение".

Цялото интервю с д-р Веселин Милев и Младен Младенов можете да чуете от звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна