Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Американка отстрани Винъс Уилямс в Маями

Даниел Колинс
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Даниел Колинс от САЩ изненада сънародничката си и трикратна шампионка Винъс Уилямс и се класира за полуфиналите на турнира по тенис в Маями от категория „Премиер задължителен“..

 Колинс се наложи над осмата в света Уилямс с 6:2, 6:3 и стана първата квалификантка в историята, която достигна до топ 4 на  надпреварата.

24-годишната американка, която е двукратна университетска шампионка на САЩ, постигна най-големия успех в кариерата си, като записа дебютен успех над състезателка от топ 10.

"Изключително много уважавам Винъс, но когато излизаш на корта не трябва да мислиш за името на съперника, а да си концентрирана върху твоето представяне и върху тактиката, която сте заложили с треньорите.  Аз направих точно това", заяви Колинс.

За място на финала Колинс ще срещне поставената под номер 4 и шампионка от "Ролан Гарос" Елена Остапенко (Латвия), която елиминира украинката Елина Свитолина със 7:6(3), 7:6(5).

Свитолина излизаше на три пъти напред с пробив, като дори сервираше за първия сет при 5:4, но не успя да се справи, а в последвалия тайбрек Остапенко направи серия от пет поредни точки, за да поведе в резултата.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна