Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

NYSE преговаря за закупуването на Chicago Stock Exchange за около 70 млн. долара

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Нюйоркската фондова борса (New York Stock Exchange – NYSE) е в преговори за закупуването на Чикагската фондова борса (Chicago Stock Exchange – CHX), съобщава в петък "Уолстрийт джърнъл", цитирайки свои източници, близки до водените разговори.

Според финансово издание NYSE може да плати около 70 млн. долaра за компанията CHX Holdings, която е собственик на Chicago Stock Exchange.

Трябва да се има предвид, че интерес за придобиването на CHX имаше и от страна на китайската компания North America Casin Holdings, но преди месец и половина тази сделка се провали, след като тя не беше одобрена от Комисията за ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC).

Предлаганата от NYSE цена от около 70 млн. долара е тройно по-висока, отколкото беше склонна да плати китайската компания, допълва "Уолстрий джърнъл".

На този етап няма коментари на информацията както от страна New York Stock Exchange, така и от Chicago Stock Exchange.

По-рано този месец компанията - майка CHX Holdings посочи в свое изявление, че проучва "стратегически алтернативи", които могат да включват и продажбата на Чикагската фондова борса. Това е относителна малка фондова борса, през която се търгуват по-малко от 1% от акциите на американски компании.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна