Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Атанас Кръстин е новият български посланик в Москва

| обновено на 06.04.18 в 10:55
Атанас Кръстин
Снимка: БГНЕС

Външнополитическият секретар на президента Румен Радев Атанас Кръстин ще бъде новият български посланик в Москва. Стенограмата от последното правителствено заседание потвърждава, че кабинетът предлага на президента Радев да издаде укази за освобождаването на посланика ни в Русия Бойко Коцев и за назначаване на нов ръководител на мисията ни в Москва.

Правителствени източници вече потвърдиха, че за руската столица ще замине Атанас Кръстин. Процедурата изисква Радев да издаде указ, след което да се получи агреман, което е предварително съгласие, че дипломатът е одобрен от Русия. Решението на правителството е прието без коментари, става ясно от стенограмата.

България отзова досегашния си посланик в Москва Бойко Коцев за консултации във връзка със скандала с отравянето на Сергей Скрипал.

Атанас Кръстин е секретар по външната политика на държавния глава от януари 2017 г. От 1987 г. работи непрекъснато в различни структурни звена и дирекции на Министерството на външните работи. Сред позициите, които е заемал зад граница, са ръководител на политическата служба в посолството ни в Берлин, генерален консул на България в Бавария и Баден-Вюртемберг от 2006 до 2010 г., генерален консул в Ниш от 2012 до 2016 г.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна