Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Милан" няма да играе в Шампионската лига

Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Милан" и "Сасуоло" завършиха 1:1 в последна среща от 31-ия кръг на Серия А. Играчите на Дженаро Гатузо остават на шеста позиция с 52 точки, вече без шанс за класиране за Шампионската лига, а" Сасуоло" е 14-ти с 30 пункта.

 Домакините започнаха силно срещата и още в първите минути направиха два сериозни пропуска. В 6-ата минута Алесио Романьоли се контузи и на негово място влезе Матео Мусакио.

 До края на полувремето вратаря на гостите Консили направи няколко решителни спасявания.

През второто полувреме "Милан" продължи да играе по-активно. Дженаро Гатузо пусна в игра Андре Силва и Никола Калинич. Домакините трудно стигаха до чисти положения, но Хакан Чалханоолу, Сусо и Леонардо Бонучи опитаха да открият резултата.

В 75-ата минута Матео Политано се измъкна от защитата на домакините и с хубав удар от границата на наказателното поле откри резултата.

 Никола Калинич направи сериозен пропуск в 83-ата минута, след като от непосредствена близост не успя да намери целта. Три минути по-късно хърватина майсторски овладя центриране на Мусакио и прати топката в мрежата с помощта на горната греда.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени