Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Христо Стоянов с нова книга

Новата книга на Христо Стоянов „Отворени писма до България“ ще бъде представена в Народна библиотека „Иван Вазов“. Авторът отдавна си е спечелил славата на „човек, извън коловозите“.  

Пише поезия, романи, разкази, есета, публицистика, преводи от виетнамски, руски и сръбски. Превеждан е на английски, руски и унгарски език.

Неговите произведения му създават проблеми с прокуратурата, църквата и  гилдията. Това обаче не го не го отклонява от пътя, който той счита за правилен и следва.

В „Отворени писма до България“ са разказани нелицеприятни истории за известни български автори като Георги Господинов, Стефан Цанев, Румен Леонидов и Божана Апостолова и Недялко Славов.

В интервю за предаването „Точно днес" Христо Стоянов призна, че не се смята за универсален съдник, но принципите, които следва, го карат да опреснява паметта на българите за биографиите на някои от публичните личности.

В заглавието на публицистичната книга България е изписана с малка буква. С въпрос защо това е така започва разговорът с писателя. Можете да го чуете в прикачения звуков файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна