Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Веско Ешкенази и Людмил Ангелов - отново на турне с "Танго"

Веско Ешкенази и Людмил Ангелов
Снимка: БНР/Ани Петрова

Поради изключителния интерес на към така популярния музикален проект „Танго“ на двамата големи български музиканти Веско Ешкенази и Людмил Ангелов, Националният дворец на културата кани техните почитатели на концерт - на 11 април от 19.00 часа в зала 11 (позната още като кино „Люмиер Лидл“).

Програмата е вдъхновена от последния им съвместен компактдиск - тя беше представена концертно за първи път през 2016 година в зала „България“, след което последва национално турне. Популярността на проекта и многото покани доведоха и до продължение през 2018-а.


Повод за създаването на албума „Taнгo“ стана 20-годишното сценично партньорство на двамата изпълнители. А самият албум пък стана повод двамата носители на приза "Музикант на годината" - Людмил Ангелов през 1994-та, а Веско Ешкенази - през 2010-а, да получат заедно и наградата "Музикален проект на годината 2016" по волята на слушателите на предаването за класическа "Алегро виваче" по "Хоризонт".

Музика, която разказва страстни истории – и весели, и тъжни, но много красиви. Пътят към тангото се превръща в пътешествие на приятелството и споделянето.


Чуйте в звуковия файл интервю с цигуларя Веско Ешкенази преди концертите в София, Пазарджик и Стара Загора.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна