Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на "Младост" Десислава Иванчева: Това е клопка

| обновено на 18.04.18 в 07:13
Десислава Иванчева
Снимка: БГНЕС

Кметът на столичния район "Младост" Десислава Иванчева беше изведена с полиция от сградата на Министерството на младежта и спорта късно вечерта във вторник. Тя беше задържана и разпитвана там близо 10 часа, след като беше арестувана показно по обяд от маскирани служители на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество. Иванчева е заподозряна в получаване на подкуп в особено голям размер - според различни информации между 56 и 70 хил. евро.

"За мен това е клопка. На заден багажник оставени ей така. Ще се разследва тепърва кой ги е оставил. Едва в 17:00 часа имахме адвокат. Четири часа от 12.45 до 17 ч. нямаше адвокат. Казаха, че нямам право на адвокат и направиха показно. 34 полицаи имаше, 9 коли”, заяви Десислава Иванчева пред Нова телевизия, докато беше изведена с полиция от сградата на Спортната палата.

В тъмните часове на денонощието процесуално-следствените действия продължиха в сградата на Министерството на спорта.

Ръководителите на новата Антикорупционна комисия и Специализираната прокуратура - Пламен Георгиев и Иван Гешев, ще оповестят в сряда подробности около обвиненията.

В подкрепа на Иванчева ще се проведе протест пред сградата на БТА. В агенцията малко по-късно ще има пресконференция на Сдружение "Зелен Младост" на тема застрояването на зелените площи в столицата. Снимка

На Фейсбук страницата на Иванчева е публикуван текст от името на ръководството на район "Младост", в който се пита случайно ли е задържането ѝ ден преди пресконференцията. От районната администрация определят ареста ѝ като "скалъпен поръчков сценарий поради многото интереси на крупни инвеститори и олигарси, които не можаха да осъществят целите си".

Според Сдружение "Зелен Младост" зелените площи в София са под заплахата от масово застрояване. Петър Кърджилов от отдел Връзки с обществеността на район "Младост" и член на сдружението посочва, че проблемът произтича от параграф 28-и на новоприетия Закон за устройство и застрояване на Столичната община:

"Според този параграф се отваря вратичка за застрояване на градинки и зелени площи в кварталите на цяла София".
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна