Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Любо Ганев показа купата на Световното първенство в МС

Снимка: БГНЕС

Волейболната легенда Любо Ганев показа пред премиера на България Бойко Борисов в Министерски съвет купата, която ще бъде връчена на победителя в предстоящото Световното първенство за мъже, на което страната ни е домакин съвместно с Италия, предаде БГНЕС.

В следващите месеци шампионският трофей ще обиколи редица български градове като част от популяризирането на надпреварата, която ще се проведе от 9 до 30 септември.

„Благодарение на Вас и Вашето правителство тази купа вече е в България. Радвам се, че точно тук е първата стъпка на купата, която в следващите няколко месеца ще обиколи много градове в страната. Надявам се и че за последно тя ще бъде в ръцете на някой от нашите волейболисти“, заяви Ганев, който е и изпълнителен директор на организационния комитет на първенството.

От своя страна Борисов заяви, че страната ни очаква силно представяне от „лъвовете“. „Разчитаме много на нашите момчета да зарадват българите на най-голямото спортно събитие. Българите обичат волейбола, така че разчитаме много на вас“, коментира премиерът.

България попадна в Група „Д“ на шампионата с действащия шампион на планетата Полша, Финландия, Иран, Пуерто Рико и Куба. Всички срещи от тази фаза на турнира националният ни тим ще изиграе в зала “Конгресна” в Двореца на културата и спорта във Варна. В първия си мач от турнира играчите на Пламен Константинов ще се изправят срещу състава на Финландия.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени