Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Студенти от НАТФИЗ правят концерт в помощ на Венцислав Миланов

Венцислав Миланов
Снимка: Личен архив

Студенти от НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" организират благотворителен концерт в помощ на Венцислав Миланов от София. Той страда от рядко автоимунно заболяване. Мъжът не може да се храни и обслужва сам и не може да държи изправена главата си. Преди диагностицирането му с автоимунното заболяване е прекарал инфаркт. 12 хиляди лева са необходими за животоподдържащото му лечение. "Хоризонт" разказва за Венци в тема с продължение.

"Бях още по-зле, обаче попаднах на невероятен доцент, златни ръце. Доцент Клисурски, невероятен човек. Той ме диагностицира веднага след сбърканата диагноза във Военна болница, която беше инсулт. Там ме върнаха много назад, влоших се, и след намесата на доцент Клисурски вече тръгвам нагоре", споделя Венцислав Миланов и си спомня:
"Както бях усмихнат, щастлив, с планове, с перспективи, всичко рухна. Обездвижен, не можех да говоря, не можех да ям, не можех да дишам."

Венци не се предава и продължава да мечтае. Не се отказва и гледа напред:

"Не се отчайвам и пожелавам на всички хора, които са в моето положение да гледат все напред. Очаквам, че все още има добри хора в България и съм им безкрайно благодарен, ако могат да помогнат. Благодаря им предварително. Обичам ви!"

Ако можете да помогнете, свържете се с Адриана Миланова на телефон 0885 16 00 57.

Историята на Венци чуйте в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!