Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Д. Такева: Книгата никога няма да загуби своята сила

| обновено на 23.04.18 в 11:04
Пирамидите в Гиза, Египет
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Младите хора напоследък забравят, че истината е в книгите, заяви в интервю за предаването ни "Хоризонт до обед" студентът от Нов български университет Деница Германова Такева по повод Световния ден на книгата и на авторското право, който отбелязваме днес на 23 април.

"Книгата никога няма да загуби тази сила, която е имала. Всъщност най-ценното, което могат да ни дадат като знание тайните на Древен Египет е именно това, че смисълът е в написаното, скрито в знаците", добави Такева, която е и член на основаното в началото на годината "Българско египтологическо общество", което
организира серия от публични лекции в рамките на семинар "Слово и изображение" .
"Българско египтологическо общество" е за хора, които имат интерес към историята и културата, религията и езика на Древен Египет, уточни Деница Германова Такева.

"За всеки човек, който има потребност в себе си да се докосне до нещо, което е различно от ежедневното и от нещата, които ни заливат от медиите. Въобще за хора, които имат интерес предимно към историята, към нашите занимания", добави тя.
"Освен лекции, ние организираме и пътувания към Египет - пътуващи семинари, чиято цел е да намерят хората, които имат потребността да погледнат към нещо друго в ежедневието си", обясни Такева, както и уточни, че следващото им пътуване ще бъде през ноември.

"То ще бъде доста атрактивно, защото ще посетим места, които не се предлагат от една обикновена туристическа агенция", а кои са те - можете да чуете в звуковия файл, както и цялото интервю.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна