Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Какви са очакванията на Атина от днешната четиристранна среща в Букурещ

Гърция се надява на развитие на гриничните проекти с България, както и обща подкрепа по приемането на Сърбия в Евросъюза

Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Бъдещето на Балканите на четиристранна среща в Букурещ", съобщават днес всички гръцки медии и приветстват провеждането на този форум. Изданията подчертават, че българското европредседателство поставя акцент на сътрудничеството на балканските страни. В тази насока лидерите на четирите балкански страни ще подготвят обща стратегия преди Срещата на върха в София през май.

Депутати днес в телевизионните медии съобщиха, че премиерът Алексис Ципрас ще информира за развитието на преговорите със Скопие, защото споразумението с Македония е в интерес на балканския регион.

"Всички теми на днешната среща са от изключителен интерес за Атина", подчертават гръцките медии и очакват информация за развитието на енергийните и транспортни проекти с България.

Атина изцяло подкрепя присъединяването на Сърбия към Евросъюза, което е обща стратегия и на другите страни, участващи в днешния форум в Букурещ.

Срещата изцяло подкрепя и девизът на българското председателство "Съединението прави силата", припомнят днес гръцките медии.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени