Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Марешки: На всяко коремно на президента, ще запълвам по 10 дупки във Варна

Веселин Марешки
Снимка: БГНЕС

Лидерът на партия „Воля“ Веселин Марешки отправи предизвикателство към политиците. Във Фейсбук заместник-председателят на Народното събрание се зарече, че на всяко коремно на президента, ще запълва по 10 дупки във Варна, за всяка върната заплата на социалистите ще се запълват по още 10  дупки, на всеки милион, който министърът на отбраната Красимир Каракачанов не вземе от пенсионерите за ремонт на железа, ще се запълват още 100 дупки.

В интервю за предаването „Нещо повече“ Марешки коментира:

„На база на милионите, които се хвърлят за инфраструктура, ние, нормалните българи, виждаме, че около нас са едни постоянни ровове и окопи, в които падат коли, хора, майки с деца. Затова ние ще започнем да оправяме тези работи. На всеки КСНС президентът говори само за покупка на самолети, на танкове, където да отидат няколко милиарда и няма проблем, ако се вземат от друго място, но тези пари трябва да се вземат от пенсионерите, от лекарите, от учителите, синоптиците и други. Когато някой говори само как да ограбим тези хора, а рейтингът му е в небесата, а някой се бори с картелите, с монополите, с бандитите в лекарствоснабдяването, запълва дупките, хората, които мерят рейтингите, казват, че рейтингът му пада, визирам себе си, тогава ще изчакам следващите избори и ако се окаже, че това е така, ще спра да правя бензиностанции, аптеки и да запълвам дупки, а ще си сложа един лост пред парламента и всеки ден ще правя по едно коремно превъртане, за да ми се качва рейтинга“.

Предложението на БСП за намаляване на депутатските заплати лидерът на „Воля“ определи като цинизъм: „На цинизма, с който Корнелия Нинова взима 50 млн. лева субсидия за БСП, а иска да връща 50 хиляди лева от заплатите си, тя може да си плати и на социолози, и на политолози, и да засипе всички медии с фалшиви новини за мен и възхваляващи тях, с които да си вдигат рейтинга“.

Цялото  интервю чуйте в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!