Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЦСКА и „Реал“ на полуфинал в Евролигата

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на ЦСКА (Москва) се класира за шести пореден път за финалната четворка на Евролигата по баскетбол за мъже. Тимът победи Химки (Русия) с 89:88 точки и спечели серията от четвъртфиналните плейофи с 3-1 победи.

„Химки“ навакса пасив от 17 точки и 20 секунди преди сирената поведе с 88:87 след наказателен удар на Антъни Гил. Кори Хинигс донесе победата на ЦСКА с кош 5 секунди преди края на мача.

Алексей Швед от тима на домакините подобри два рекорда в плейофите на Евролигата. С личен рекорд в кариерата си от 36 точки той вкара една точка повече от Теръл  Макинтайър за „Монтепаски Сиена“ през 2009 година. Швед реализира 8 тройки от 12 опита с една повече от Душан Кецман от „Партизан“ през 2010 година.

Швед добави към статистиката си 5 борби и 6 асистенции. Той записа още едно върхово постижение, след като стана първият играч в Евролигата, отбелязал повече от 100 тройки в един сезон. Швед има 107 тройки.

За победителите Кори Хигинс завърши с 20 точки.

На полуфиналите руският тим ще играе срещу „Реал“ (Мадрид), който победи „Панатинайкос“ (Гърция) с 89:82 и спечели серията с 3:1 победи.

За испанския отбор се отличи Лука Дончич със 17 точки. За „Панатинайкос“ Крис Сингълтън беше най-резултатен с 21 точки.

В другия полуфинал ще играят „Жалгирис“ (Литва) и защитаващият титлата си тим на „Фенербахче“ (Турция). Финалната четворка на Евролигата ще се проведе от 18 до 20 май в сръбската столица Белград.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна