Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Акценти от чуждестранния печат

Британският премиер Тереза Мей разглежда вариант за подписване на споразумение за асоцииране с ЕС след Брекзит, пише британският в. Дейли телеграф. Критици на идеята твърдят, че то ще превърне Великобритания в "подчинена" на решенията на Европа. Споразумение за асоцииране се сключва обичайно със страни, които искат да станат европейски членове, отбелязва Дейли телеграф.

Турски хеликоптер и три двойки изтребители Ф-16 са нарушили въздушното пространство на Гърция няколко пъти вчера, като са навлезли в район за полетна информация. Това информира гръцкото издание Катимерини. Турските летателни апарати са били отблъснати от пилоти на гръцкия военно-въздушен флот.

Американските власти са разрешили на осем жени и деца от стотиците мигранти от Централна Америка, струпали се на границата с Мексико, да поискат убежище в САЩ, пише Ню Йорк таймс. 200 мигранти от Централна Америка пристигнаха през уикенда на границата със специално организирана колона автобуси, за да поискат демонстративно убежище в САЩ, отправяйки предизвикателство към имиграционната политика на президента Тръмп, отбелязва изданието. Организаторите на акцията заявиха, че целта им е да се привлече вниманието към съдбата на жителите на бедните републики в Централна Америка, посочва още в. Ню Йорк таймс.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна