Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дългоочакваното укрепване на свлачището в село Плетена, община Сатовча започва до дни

Две свлачища заплашват села край Гоце Делчев. Те са се образували след проливните дъждове. Засегнати са селата Плетена и Осина, община Сатовча.
Снимка: БГНЕС

Най-късно около 8-10 май трябва да започне укрепването на свлачището в село Плетена, Благоевградско. Това съобщи в предаването "Преди всички" кметът на община Сатовча Арбен Мименов. Поредните проблеми, възникнали при проливните дъждове през март, доведоха до отпускането на необходимите суми от регионалното министерство. Вече са отпуснати 40% от определената сума, а проектантите правят последни уточнения по теренните изменения, обясни Мименов. Предстои окончателно взимане на решение за началото на строителните дейности. 

Към днешна дата четири къщи се нуждаят от по-сериозен ремонт, а няколко други от по-лек, съобщи Арбен Мименов и уточни, че укрепването на къщите не е включено в проектното споразумение. 

Непосилно за общинския бюджет е ние да се справим с такова финансиране, трябва да положим усилия ремонтът да приключи до края на есента, подчерта Арбен Мименов.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна