Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Кливланд“ и „Голдън Стейт“ с важни успехи

Стеф Къри се завърна с 28 точки
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на „Кливланд“ победи като гост „Торонто“ в първия мач от полуфиналната серия в Източната конференция на Националната баскетболна асоциация със 113:112 след продължение.

"Кавалерите" бяха изоставащи през всичките 48 редовни игрови минути и взеха първия си аванс в мача чак в продължението след кош на Кайл Корвър. Въпреки това „Торонто“ имаше възможност да измъкне победата в самия край на срещата, но стрелбата на Фред ВанВлийт 3.4 секунди преди края бе неточна. Канадският тим имаше 4 последователни възможности да реализира победен кош и в края на редовното време, след като Леброн Джеймс бе изравнил за 105:105 половин минути преди края, но играчите на Дуейн Кейси се провалиха и при тези си опити.

Джеймс отново бе най-добър за Кливланд с 26 точки, 13 асистенции и 11 борби - неговия 21-ви "трипъл-дабъл" в кариерата му в плейофите. Джей Ар Смит добави 20 точки за победителите, а Кайл Корвър завърши с 19.

За тима на „Торонто“, който водеше с 8 точки малко повече от 8 минути преди края на двубоя, най-резултатен бе Демар Дероузън с 22 точки. Центърът Йонас Валанчиунас приключи с "дабъл-дабъл" от 21 точки и 21 борби, а Кайл Лаури вкара още 18 точки.

Гардът Стеф Къри отбеляза 28 точки за 27 минути на терена в първия си мач от повече от шест седмици и помогна на „Голдън Стейт“ да победи със 121:116 „Ню Орлиънс“ във втория мач от серията между двата отбора в Западната конференция.

По този начин шампионите в НБА защитиха домакинското си предимство и водят с 2-0 победи преди серията да се прехвърли в Луизиана.

Кевин Дюрант бе най-резултатен за победителите с 29 точки, Дреймонд Грийн остана само на една борба от втори пореден "трипъл-дабъл" с 20 точки, 9 борби и 12 асистенции, а Андре Игуодала реализира 15 точки.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна