Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Юта“ изравни серията срещу „Хюстън“

НБА

Отборът на „Юта Джаз“ изравни серията с „Хюстън Рокетс“, след като спечели изненадващо втория мач помежду им от полуфиналните плейофи в Западната конференция на НБА. „Джазмените“ се наложиха над своя съперник в „Тойота Сентър“ в Хюстън със 116:108, като двата тима вече имат по една победа.

Гостите от Солт Лейк Сити водеха през почти целия двубой, като на моменти преднината им достигаше 19 точки. От своя страна домакините опитаха да стигнат до обрат, като на няколко пъти през второто полувреме дори повеждаха в резултата, но в крайна сметка отличната игра на Юта както в защита, така и в нападение им донесе заслужения успех.

С 27 точки за победителите завърши австралийското крило Джо Ингълс, който бе изключително точен в стрелбата си от тройката, реализирайки седем от общо деветте си опита от далечна дистанция (77.8%).

За успеха допринесе и един от основните претенденти за приза „Новобранец на сезона“ Донован Мичъл, който приключи срещата със 17 точки и 11 асистенции. Дабъл-дабъл направи и центърът Руди Гобер – 15 точки и 14 борби. За „Рокетс“ Джеймс Хардън вкара 32 точки и подаде 11 асистенции, а с по 23 и 21 точки завършиха съответно Крис Пол и Клинт Капела, като центърът овладя и 11 борби.

Следващите два мача от серията ще са в Солт Лейк Сити. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна