Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Позитивен старт на новата седмица за Уолстрийт благодарение на поскъпване на енергийните акции

Основните фондови индекси на Уолстрийт стартират седмицата с ново повишение, тъй като рязкото нарастване на петролните цени допринася за поскъпване на акциите на енергийните компании.

По-рано днес фючърсите на американски лек суров петрол поскъпнаха над важната психологическа бариера от 70 долара за барел за пръв път от ноември 2014 година насам. Това се отразява силно позитивно на енергийния сектор, като акциите на  Chevron Corp. нарастват с 1,76%, на Exxon Mobil Corp. – с 2,33% и на  ConocoPhillips – с 2,29%.

Индексът на сините чипове DJIA се повишава с 162 пункта (с 0,68%), широкият индекс S&P500 – с 0,47% и технологичният индекс Nasda Composite – с 0,78%.

Подкрепа за доброто представяне на Уолстрийт за втората поредна сесия на търговия оказва и продължаващото днес поскъпване на акциите на Apple Inc. с 1,95% след новината от миналата работна седмица, че инвестиционният фонд Berkshire Hathaway на милиардера Уорън Бъфет е закупил през първото тримесечие на годината цели 75 милиона акции на технологичния гигант.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени