Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Теодора Тотева и нейният път към смирението

Снимка: архив

Какво е тишината? Какъв е нейният звук? Как можем да открием тишината вътре в нас? Ще ни направи ли тя повече хора, ако се вслушаме в нея? Отговорът на тези въпроси се надява да открие Теодора Тотева в новата си стихосбирка „Преди тишината“. Книгата ще излезе съвсем скоро, но целта й вече е ясна – да припомни на хората, какво е смирение.
Криворазбрано и трудно постижимо се оказва това смирение. Може би и затова Теодора иска чрез стиховете си да заговори за него. Смирението не като начин да преклониш глава и да се примириш, а като духовно извисяване и възможност да обичаш.
В поетичния свят на Теодора Тотева – млада поетеса, част от бутика за думи, образи и смисъл „Хралупата“ – освен очакваната стихосбирка „Преди тишината“ можем да открием и „Голи стихове“ облечени в книжно издание. Теодора е журналист по образование, работила е и като сценарист в телевизионни продукции, а стиховете й са пропити с философия и желание да открие човешкото в човека. Затова и е едно от лицата в рубриката ни „Младите в изкуството“. Повече за нея в звуковия файл!
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна