Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Активността на частичните местни избори за кмет в село Галиче надмина тази на първия тур

| обновено на 27.05.18 в 17:55
Снимка: БГНЕС

Общинска избирателна комисия в Бюла Слатина наложи актове за административно нарушение на служителите от мобилната секция в Галиче, тъй като са предоставили на трето лице празни бюлетини, за да гласуват хора с увреждания. На балотажа са Веселин Тошинов от БСП, с преднина от 19 гласа, пред Страхил Стоянов от ГЕРБ. 1500 са избирателите, които могат да упражнят вота си в четири секции, една от които подвижна. 

62 процента е била избирателната активност на частичните местни избори в селото към 17,00 часа. Това означава, че до края на изборния ден в 20,00 часа тя ще надмине избирателната активност на първия тур – 61 на сто. 

Селото стана популярно с криминалните престъпления на предишния кмет Ценко Чоков, арестуван преди две години. Той получи присъда на първа инстанция за отвличане, побой и палеж на кола. За 20 години начело на селото едни го обвиняваха за методите му на управление и различни престъпления, а други твърдяха, че е набеждаван. 

Очакванията на местните хора от новия кмет са за подобряването на инфраструктурата, обединяване на жителите и премахване на страха.

62 процента е и избирателната активност към 17,00 часа и в девинското село Беден, където на балотажа стигнаха кандидатите на БСП и на ГЕРБ – Николай Димов и Стоян Настанлиев. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна