Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Добрич остава в протестна готовност заради състоянието на околовръстния път

Снимка: Радио Варна

Жителите на Добрич и областта са недоволни от състоянието на околовръстния път в проблемен участък, чийто ремонт е планирано да приключи през ноември тази година. 

Рехабилитацията на 14 км от пътя Добрич – Кардам е започнала август миналата година. Върху част от отсечката се работи все още, но участъкът, предизвикващ масово недоволство сред шофьорите, е презимувал с отнет горен слой на асфалтовото покритие, а в момента е почти непроходим.

Състоянието на пътя ежедневно създава предпоставки за пътно-транспортни произшествия, казва Съби Тодоров, жител на Генерал Тошево. Той разказа пред „Хоризонт“, че за да не навлизат в проблемните участъци, автомобилите използват насрещната лента. По думите му, има много пострадали шофьори с повредени автомобили.

Атанас Атанасов от Генерал Тошево определи състоянието на пътя като окаяно. Според него това се дължи на лошото изпълнение на проекта:

„На практика се изгреба горния асфалтов слой, през зимата остана без асфалтово покритие, а към момента е нашарено с дупки и невъзможно за движение. Същевременно нямаме представа има ли линеен график за този път, как се изпълнява, кой контролира неговото изпълнение, кой носи отговорност за това състояние, а това е международен път."

Атанасов смята, че всеки проблем в държавата вече се решава единствено чрез протест, а всеки протест цели да стигне до знанието на премиера. 

Днешният протест заради състоянието на околовръстния път беше отложен. 

Още по темата чуйте в звуковия файл. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна