Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдебният репортер на БНР Силвия Великова бе отличена с наградата "Признание за журналист"

Снимка: личен архив

Съдебният репортер на програма "Хоризонт" на БНР и дългогодишен водещ на предаването "Преди всички" Силвия Великова бе отличена с наградата „Признание за журналист“, учредена съвместно от инициатива “Правосъдие за всеки” и фондация “Кристиан Таков”. 

"Не знам дали съм смела, или не съм. Знам, че имам привилегията да съм работила като журналист само в една медия и тя е БНР. Тя ми е дала комфорта да говоря, без да мисля за последиците, независимо от това, че през годините се е налагало да си нося последиците заради това, че не съм мислила за последиците. Въпреки всичко твърдя, че това е една от малкото медии, които останаха свободни, може би защото управляващите не обичат радиото, а телевизията, но ние ще се възползваме от това", каза Силвия Великова при получаването на наградата. 

Признание за журналистическата си дейност получиха още Полина Паунова от "Медиапул" и Димитър Стоянов от "Биволъ", а  Съюзът на съдиите в България бе отличен за организация с принос в независимостта на съдебната власт.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени