Eмисия новини
от 19.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Адвокат Андрей Дамянов, член на Надзорния съвет на НЗОК:

Проф. Плочев информирал, че заради продължително заболяване още месец не може да изпълнява задълженията си

Проф. Камен Плочев
Снимка: БГНЕС

В писмото си до Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса нейният управител професор Камен Плочев изрично е посочил, че не подава оставка. Това каза в интервю за "Хоризонт" адвокат Андрей Дамянов, член на Надзорния съвет на Касата.
Проф. Плочев е информирал, че заради продължително заболяване още месец не може да изпълнява задълженията си, посочи още Дамянов:
"На 28 май получихме едно писмо от професор Плочев до Надзорния съвет, в което ни уведомява, че по мнение на неговия лекуващ екип, няма да е трудоспособен минимум още един месец. В самото писмо господин Плочев изрично е посочил, че не подава оставката си. След като изрично той ни уведомява, че поне един месец ще отсъства поради болест, Надзорният съвет може да вземе решение или да направи предложение към законодателя, в случая Народното събрание, за избор на нов, или да изчака да изтече този месец и управителят на НЗОК да прецени дали ще се върне, или не".

Все още няма насрочено заседание на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса. Очаква се то да се проведе най-късно другата седмица.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.