Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Акценти от чуждестранния печат

Снимка: Мария Пеева

„Турски поток“ ще мине през България, Москва се връща към сътрудничеството със София в газопроводите. Под това заглавие „Комерсант“ обобщава разговорите на българския премиер Бойко Борисов с руския президент Владимир Путин. Според източници на изданието в бъдеще може да се изгради и трета тръба от газопровода, която да стигне директно в България.

Според „РБК“ отделна тръба до България не фигурира в дневния ред заради допълнителните мощности, които „Газпром“ трябва да строи.

Може би още днес САЩ ще обявят планове си за налагане на мита върху вноса на стомана и алуминий от Европейския съюз, пише американският вестник „Уолстрийт джърнъл“. Утре изтича временното изключение за Съюза и други страни от новите вносни такси, обявени от президента Тръмп в края на март и целящи защита на местните производители.

Британският „Телеграф“ акцентира върху предложението на Полша за изграждане на американска военна база на нейна територия. Предложението от полското министерство на отбраната гласи, че Варшава е готова да плаща до 2 милиарда за финансиране на новата база, изтъква вестникът.

След като предизвика политическата криза в страната си, президентът на Италия Серджо Матарела се опита да посредничи за постигане на споразумение в последния момент между двете най-големи популистки партии в страната, за да бъдат избегнати нови дестабилизиращи избори, пише британският вестник „Файненшъл таймс“. Матарела проведе снощи неофициални срещи с лидерите на движението „Пет звезди“ и партията „Лигата“, след като отказа да назначи предложен от тях евроскептичен финансов министър и определи служебно правителство.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени