Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Международна конференция, посветена на услугите от общ интерес и устойчивото развитие и растеж

Снимка: eu2018bg.bg

Многогодишната финансова рамка, прилагането на стълба за социалните права, както и предложенията по пакета за чиста енергия и директивата за питейната вода ще обсъдят участниците в международна конференция, посветена на услугите от общ интерес и устойчивото развитие и растеж в Европа. 

Форумът се организира от Асоциацията на индустриалния капитал и е част от събитията в календара на Българското европредседателство.

По време на международната конференция ще бъдат обсъдени ролята на обществените услуги и услугите от общ интерес в контекста на кохезионната политика на Европейския съюз. С дискусиите по новия бюджет на Съюза ще се поставят и въпросите за бъдещите политически приоритети на еврообщността. Ще се разгледа и оцени пътят напред както към прилагането на стълба за социалните права в Европа, така и към индивидуалната отговорност, която всяка организация и предприятие има, за да се превърне континетът в по-добро място за живеене. 

Очаква се участие във форума да вземат министърът на Българското европредседателство Лиляна Павлова, финансовият министър Владислав Горанов, министърът на труда и социалната политика Бисер Петков, както и евродепутати.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени