Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Поморие официално беше открита обновената болница за лечение и рехабилитация

Снимка: Георги Корнейков, БНР

В Поморие, официално беше открита обновената болница за лечение и рехабилитация към Министерството на отбраната, съобщава

След тържественият водосвет и освещаване на новите сгради от отец Хари Дечев многопрофилната болница за продължително лечение и рехабилитация "Вита", клон Поморие бе открита от вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов.
"Знаем как е изглеждала сградата, но имам усещането, че дълго време нарочно не се е правило нищо с цел, някой да купи  този златен имот, защото е на брега на морето, а е златен, защото има лечебна кал. Времето на подаръците и раздаванията свърши отдавна, тоест от една година."

Първият регистриран пациент ще получи безплатен ден престой. Многопрофилната болница за продължително лечение и рехабилитация вече има безсрочен лиценз и ще извършва медицински дейности по три направления - физикална и рехабилитационна медицина, продължително лечение по вътрешни болести и лечение по нервни заболявания. Събитието уважиха и заместник- военният министър Анатоли Величков, началникът на отбраната генерал Андрей Бонев и депутати.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна