Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Миряна Маламин: Хората очакват не административен подход, а истинско отношение към тях

Снимка: БГНЕС

"Хората очакват не административен подход към тях, те искат истинско отношение и внимание към техните проблеми. Когато има добро отношение и професионално организирана подкрепа, хората са изключително доволни". Това коментира в предаването "Преди всички" Миряна Маламин-Сирийски - програмен директор на фондация "Светът на Мария", преди първото издание на Годишния форум на доставчиците на социални услуги на територията на Столична община за 2018 година.

„Заедно със Столична община още от миналата година предприехме поредица от мерки, за да подобрим качеството на услугите, които се предоставят за нуждаещите се – това не са само хората с увреждания. Столична община има сравнително добре развита система от социални услуги. Покрити са основни групи потребности. Въпреки това обаче нуждите са много по-големи, не всички са напълно удовлетворени. Ние като доставчици имаме морално и професионално задължение непрекъснато да развиваме подкрепата, която предоставяме за тях“.

Миряна Маламин-Сирийски посочи, че целта е да се засили контролът върху качеството:

„Това, което ще представим днес, е един инструмент, с който се самозадължаваме да включим много повече показатели, по които ние да се стремим да постигаме по-добро качеството. Един от тях е удовлетвореността на хората, които ползват социалните услуги“.

Цялото интервю чуйте от звуковия файл. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна