Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Андрей Новаков: Решението на транспортната комисия на ЕП от вчера няма как да се промени

| обновено на 05.06.18 в 18:43
Снимка: БГНЕС
С вчерашното гласуване в транспортната комисия на Европарламента евродепутатът Андрей Новаков от Европейската народна партия, категорично заяви, че решението на транспортната комисия от вчера няма как да се промени, дори и след гласуване в пленарната зала на Европейския парламент догодина:
"Позицията на ЕП се кове в комисия, в пленарна единствено ще има гласуване за мандат. Един единствен вот, за да изпратим докладчици да преговарят. Никой няма да отваря наново или поне към момента процедурата не го предвижда".
Новаков направи това уточнение на извънреден брифинг в Народното събрание, за да опровергае мненията на евродепутатите Петър Курумбашев и Ангел Джамбазки, че е рано да се каже, че гласуването в транспортната комисия е победа за българските превозвачи:

"Българската дипломация направи пробив, какъвто не помним досега. Черно на бяло в текстовете, които одобрихме, отпадна изискването българските превозвачи на всеки три седмици да връщат шофьора в България. Черно на бяло отпадна тоталната забрана за използване на кабините за почивка. Черно на бяло отпадна, че всички шофьори, заети в международния транспорт и извършващи транзит, не попадат в обхвата на директивата за командировани работници".

От звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Виолета Ашикова.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени