Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дел Потро си спечели полуфинал с Надал

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Aржентинецът Хуан Мартин дел Потро се класира за едва втори път в кариерата си за полуфиналите на Откритото първенство на Франция по тенис, след като победи със 7:6(5), 5:7, 6:3, 6:4 хърватия Марин Чилич. Поставеният под номер 5 в основната схема Дел Потро за последно игра в полуфиналите в Париж през 2009 година, когато отстъпи пред Роджър Федерер, а сега на пътя му се изправя 10-кратният победител на "Ролан Гарос" Рафаел Надал.

За да стигне до срещата с испанеца, Дел Потро трябваше да преодолее съпротивата на третия в схемата Чилич. Срещата бе прекъсната в сряда при 5:5 точки в тайбрека на първия сет, а аржентинецът взе първите две разигравания след рестартирането на мача днес, за да поведе със сет. Във втория обаче Чилич успя да изравни и определено имаше игрово предимство и в началото на третия, когато направи пробив още в първия гейм.

Постепенно обаче Дел Потро стабилизира играта си и на свой ред осъществи два пробива и спечели третата част след 6:3. В четвъртия сет двамата тенисисти печелеха с лекота подаванията си до 11-ия гейм. В него Дел Потро осъществи решителен пробив на 15 и след спечелването на още четири безответни точки в следващия гейм победи в мача.

"Трудно ми е да говоря в момента. Беше много отдавна, когато играх за последно на полуфинал на "Ролан Гарос". След това претърпях операции на китките, бях много близо до отказване, а сега нямам думи да опиша какво ми се случва. Това е великолепно за мен, за моя отбор, за семейството ми. Подкрепата на семейството, на приятелите и на феновете ме прави толкова щастлив. Горд съм да бъда в Париж и да играя пред тази публика, която ме подкрепя толкова много. Всеки тенисист иска да играе срещу Надал на "Ролан Гарос". Не знам дали ще го победя, но ще използвам подкрепата на феновете, за да го направя", каза Дел Потро веднага след края на мача.

Аржентинецът бе видимо развълнуван след успеха си и по време на цялото интервю не спря да плаче. Полуфиналният мач между Надал и Дел Потро е в петък.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна