Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

11 души загинаха при сблъсък на катамаран и баржа край Волгоград

| обновено на 12.06.18 в 11:17
Спасителната операция започна веднага след инцидента късно в понеделник във Волгоград.
Снимка: Ройтерс

Единайсет души загинаха при сблъсък на катамаран и баржа край Волгоград, предаде ТАСС, като се позова на Министерството на извънредните ситуации.

Трагичният инцидент е станал късно в понеделник на 250 метра от брега в района на речното пристанище в акваторията на Волга.

Сред загиналите е бившият ръководител на Калачевския район на Волгоградска област и бивш депутат от градския парламент Дмитрий Хахальов. 

Днес от водата бе извадено тялото на последната 11-а жертва – 17-годишно момиче, с което спасителната операция приключи.

Спасени са петима пасажери, от тях трима са в болница в стабилно състояние, а на други двама е оказана медицинска помощ още на брега. 

Катамаранът, който се е преобърнал след удара с баржата, е 12-местен и е собственост на Дмитрий Хахальов, като е бил управляван лично от него.

На борда е имало 16 пътници плюс екипаж от един-двама души, съобщи ТАСС, позовавайки се на областната администрация. Катамаранът не е бил регистриран по съответния ред.

През 2009 г. Хахальов е бил осъден на 4 години затвор по обвинение в изнасилване и непристойно поведение в нетрезво състояние. На мястото на инцидента работят следователи. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна