Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стойка Петрова, Станимира Петрова и Мелис Йонузова - европейски шампионки по бокс

Стойка Петрова
Снимка: БГНЕС

Стойка Петрова спечели златния медал в категория  54 килограма на европейското първенство по бокс в столицата. Във финала тя надигра с пълно единодушие /5:0/ съдийски гласа представителката на Франция Делфин Мансини.

"Нормално и очаквано е това. Познат противник е, който даже в ранглистата е по-напред от мен.Не е случаен състезател. С една добра, екипна  работа мисля, че показахме не най-доброто, но един доста добър бокс и заслужено спечелихме победата. Всяка една победа, всяка една титла е ужасно изстрадана. Вие виждате само завършека, състезателят, който се качва горе. За да постигне всичко това , което прилага на ринга е нужно много време, много търпение, много лишения, много сълзи. това не е само заслуга на състезателя, както казах, това е екипна работа от треньори, ръководство, лекари, масажисти, на министерството, че имаме такава подготовка. моля да ме извинят, че не цитирам имена, на всички които са около спортистите, искам да им кажа Благодаря", заяви веднага след спечелването на титлата Стойка Петрова. 

Със златото са и Станимира Петрова, която във финала на категория  57 килограма надигра с 5:0 гласа Дария Абрамова от Русия, както и

Мелис Йонузова, която със същия резултат надигра туркинята Сема Чалишкан.В кат. 48 кг. Севда Асенова остана със среброто. Българката загуби финалната схватка от рускинята Екатерина Палцева с 1:4 гласа. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна