Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Живи статуи“ под открито небе в Русе

БНР Новини
Снимка: rusetheatre.com

Драматичният театър „Сава Огнянов“ поставя началото на нов театрален празник в Русе. В неделя там започва първото издание на Международния фестивал „Живи статуи“, който за три дни ще превърне в сцена на открито пространството на площад „Свобода“ в центъра на града. Така всички желаещи ще могат да гледат „под звездите“ и без билети гостуващите представления на театър „Маска“ от Букурещ и на Street Bike Theatre от Лайпциг. Румънските актьори ще представят в две последователни вечери, на 17 и 18 юни от 20.30 часа, двете части на най-новия си спектакъл „Виковете на Париж“, който пресъздава автентичната атмосфера на парижкия квартал „Монмартър“ през XVIII век.
На 19 юни артистите от Лайпциг ще представят от 20.30 часа пред Доходното здание огненото шоу „Магията на огъня“.
В съпътстващата програма на фестивала са включени премиерният спектакъл на домакините  „НОСсенс/NOSEnse“ по повестта „Нос“ на Гогол (на 18 юни от 19 ч.) и представлението за възрастни „Western / Уестърн“ на Теди Москов, което е в репертоара на Държавния куклен театър във Варна (на 19 юни от 19 часа).
Намерението на организаторите е фестивалът „Живи маски“ да разшири обхвата си в следващите години и представленията да гостуват по два дни в Русе, Варна и София.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна