Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Удари в Източна Сирия убили 52-ма проправителствени бойци

| обновено на 18.06.18 в 13:56
Разрушения от военни действия през 2017 г. в източната сирийска провинция Дейр аз Зур, където в нощта срещу понеделник бяха нанесени въздушни удари срещу проправителствени бойци.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Жертвите, убити при въздушни удари в нощта срещу понеделник край източната граница на Сирия с Ирак, са се увеличили до 52-ма бойци, биещи се за режима в Дамаск, предаде АФП, позовавайки са на мониторингова организация.

„Сред тях са най-малко 30 иракчани и 16 сирийци, включително войници и членове на лоялни на режима милиции“, заяви Рами Абдел Рахман - шеф на базирания във Великобритания Сирийски център за човешките права.

По-рано днес от организацията, която твърди, че разполага с източници на терен, съобщиха за 38 загинали при ударите в района Ал Хара на сирийско-иракската граница при една от най-смъртоносните бомбардировки срещу проправителствени сили.

Сирийски държавни медии потвърдиха среднощната атака, цитирайки военни източници, като обвиниха за нея водената от САЩ коалиция за борба срещу джихадистката „Ислямска държава“. Те съобщиха за няколко убити и ранени, но не посочиха числа.

Коалицията на САЩ отхвърли обвиненията, че стои зад ударите. „Не е имало удари от американските или коалиционните сили в този район" на Ал Хара, заявиха от пресслужбата на коалицията, съобщи АФП.

Подкрепяни от САЩ местни сили и войски на режима, поддържани от Москва, водят отделни операции срещу малки територии, контролирани от джихадисти в източната сирийска провинция Дейр аз Зур, където се намира Ал Хара.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна