Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Пежо" избра нов финансов директор на водещата френскa автомобилна групировка

"Пежо Ситроен"
Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Пежо" (Peugeot SA) назначи Филип дьо Ровира за нов главен финансов директор на френската автомобилостроителна компания, заявиха от компанията в понеделник вечерта, съобщава агенция MarketWatch.

От 1-ви август г-н Филип дьо Ровира, който към момента е финансов директор на Opel Vauxhall, ще замени сегашния финансов директор на автомобилната групировка Groupe PSA Жан-Батист дьо Шатилон, напускащ фирмата по лични причини, твърдят от "Пежо".

"С назначаването на Филип дьо Ровира за финансов директор на Groupe PSA аз съм напълно уверен в неговата способност да поема тази нова роля, след като демонстрира силния си принос към плана за позитивен обрат на Opel Vauxhall", посочи Карлос Таварес, който е председател на Изпълнителния борд на автомобилната групировка.

Акциите на Peugeot SA се намират под силен натиск от продажби при старта на търговията на борсата в Париж, понижавайки се с 1,87% след смяната на финансовия директор на автомобилната групировка.

Основно негативно влияние на европейските фондови пазари като цяло обаче оказват засилващите се инвеститорски страхове от реална търговска война между двете най-големи икономики в света, след като Доналд Тръмп заплаши Пекин с допълнителни мита за вноса на китайски стоки в САЩ за 200 млрд. долара.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна