Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Работилница на открито оживява поречието на Марица

Тридневна работилница на открито ще оживи поречието на река Марица. Проявата е част от програмата на “Пловдив – Европейска столица на културата 2019”. 

Работилницата ще се състои на тревната площ след моста на Панаира до 23 юни, където творческият екип ще работи по създаването на художествена инсталация, изработена основно от природни материали. Тя ще остане на мястото, докато условията на околната среда позволят. 

В работилницата ще участват студенти от Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив, както и ученици от Националната гимназия за сценични и екранни изкуства.

Паралелно с творческата работа на открито, ще се събират и обработват истории за реката – т.нар. „Маришки истории“. 

Целта е да се представят интересни хора, места и събития в градовете по поречието на река Марица.

Ако преминавате през моста на реката на Панаира, не се учудвайте от множеството млади хора, които със сигурност ще бъдт увлечени в дейността си.  Събитието е част от двугодишен проект, посветен на  величествената река и се нарича ЛЕНД АРТ по МАРИЦА. Веселина Пеева разговаря за проекта с един от ръководителите на творците-участници в  него - Румен Димитров, който е и председател на известната Арт група „Дупини“ от Велико Търново. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна