Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Сцена под звездите" ще се проведе в началото на юли в Плевен

Снимка: ЕПА/БГНЕС

„Сцена под звездите“ е проектът, който реализира в края на един успешен сезон Плевенската филхармония. Плевенчани и гости на града ще имат възможност да се насладят на изпълнители от световна величина по време на Вердиевите вечери на сцената на летния театър в парк „Кайлъка“.

Оперните спектакли „Аида“ и „Набуко“ са под диригентството на Найден Тодоров, режисьор e Надя Христозова. Поради прогнози за валежи от дъжд обаче ръководството на филхармонията премести спектакъла на операта „Аида“ от 27 юни на 3 юли от 21.00 часа. Билетите ще важат без презаверяване. Осигурен е безплатен транспорт и за двата спектакъла - „Набуко“ - 2 юли, и на 3 юли - „Аида“.

Директорът на филхармонията Любомир Дяковски каза:

„Отново оперите ще бъдат така представени като суперпродукции с голям хор от над 80 души, с балет, с прекрасни декори и още по-прекрасни певци. Диригентът Найден Тодоров е доволен от работата си с Плевенската филхармония: „Очаквам тези два спектакъла да бъдат едно огромно преживяване за всички – и за мен, и за музикантите от хора и оркестъра, и за цялата публика“.

Целия репортаж чуйте в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна