Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Nutricula – солов физически пърформанс

БНР Новини

Nutricula е концепция за солов физически пърформанс на драматурга Ясен Василев в сътрудничество с поредица от изпълнители, всеки от които променя структурата на работата на база на своята биография и социално-политически контекст. Поредицата от версии наблюдава как една глобална система регулира начините, по които живеем, произвеждаме и се възпроизвеждаме и как й отговаряме на локално ниво, ограничени от собствените си тела. Концепцията подлага изпълнителя на интензивно физическо натоварване, което се стреми да изпита и преосмисли границите и функциите на частите на тялото.
Nutricula е създаден с подкрепата на Minsheng Museum и Шанхайската театрална академия в Китай, Аtalaia Artes Performativas в Португалия, Arts Printing House в Литва и The Blank Contemporary Art в Италия.
В селекцията е на фестивала OUT NOW 2017 в Бремен, Германия и в шортлиста на Arte Laguna Prize 2018 във Венеция, Италия в категория пърформанс.





„Малък сезон 2018“ на театралната работилница „Сфумато“ се осъществява с финансовата подкрепа на Министерството на културата и е част от Календара на културните събития на Столичната община за 2018 година.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна