Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ДПС иска временна анкетна комисия заради публикации за схеми за получаване на българско гражданство

Йордан Цонев
Снимка: БГНЕС

ДПС поискаха създаването на временна анкетна комисия за изясняване на информация от медийни публикации за схеми по придобиване на българско гражданство от чужденци. Йордан Цонев посочи в мотивите на Движението:

"А например в изследването на френски журналист се говори за замесени най-малко един министър и един вицепремиер от националистическите партии, не е казано, цитира се точно. Мисля, че българският парламент трябва да проведе това разследване и да се опита да изчисти това петно, което в момента е лепнато от нашата държава".

Йордан Цонев се позова на медийни публикации от миналата година, че 114 души, издирвани от Интерпол, са получили българско гражданство.

Председателят на групата на „Обединени патриоти“ Волен Сидеров призова ДПС да говорят с факти и с имена:

"Това са доста общи приказки, които не могат да бъдат повод дори и за, не знаем как ще се отнесат и колегите тук от другите парламентарни, как ще се отнесат към такова искане. Айде да направим конкретна комисия, защото, според нас, най малко не е сериозно, трябва да посочат по сериозни данни, за да се стигне до анкетна комисия. Ще обобщя с това, че аз нямам против да се разследва и комисия да се направи и ако има данни за корупция, защото сме чувствителни на тези тема, и би трябвало да се изясни, ако някой е корумпиран да си отговаря".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна