Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Националите победиха исландците с 88:86 точки

Снимка: Sportal

 Българският национален отбор по баскетбол за мъже победи гостуващия състав на Исландия с 88:86 (22:21, 23:22, 20:25, 23:18) в среща от петия кръг в шеста група на световните квалификации за първенството догодина в Китай.
  Възпитаниците на Любомир Минчев спечелиха изключително драматично,  записаха втори успех в групата и запазиха шансове за класиране в следващия кръг на квалификациите.Двубоят поради контузия пропусна Павел Маринов.
  Двата отбора изиграха много оспорван мач в "Арена Ботевград". Българите водеха с 45:43 на почивката, имаха аванс от около 10 точки в хода на второто полувреме, но се стигнаха до драматичните последни 11 секунди при 88:86. Тогава Александър Везенков пропусна два изстрела от наказателната линия, а в следващата атака за гостите Хаукур Палсон стреля със сирената от тройката, но не вкара.
  Александър Везенков се отчете с 19 точки за успеха. Станимир Маринов и Божидар Аврамов записаха по 13 точки, а Христо Захариев вкара 12 точки и спечели 9 борби.
  Звездата на Исландия Мартин Хермансон реализира само 14 точки, а Хлинур Бярингсон завърши със 16. Хаукур Палсон също се отличи с 14 точки.
  В следващия си мач от световните квалификации България гостува в Чехия на 2 юли.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна