Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тазгодишният Международен фестивал "Средновековен Търновград" ще е посветен на цар Иван Асен Втори

| обновено на 30.06.18 в 05:10
Снимка: БГНЕС

С пресъздаване на най-значимите и съдбоносни моменти от управлението на цар Иван Асен Втори в крепостта "Царевец" във Велико Търново се дава началото на  международния фестивал "Средновековен Търновград". Форумът е посветен на 800 години от възкачването на престола на средновековния владетел. 

До неделя, включително, в крепостта "Царевец" групи с жива история от Румъния, Сърбия, Украйна, Унгария и България ще пресъздават в бита, кухнята, занаятите и изкуствата, както и българските умения за периода от 12 до 14 век. Ще има демонстрационни турнири и сражения, а също и различни игри, танци, забавления.

Международният фестивал "Средновековен Търновград" възражда забравени занаяти, като ковачество, монетосечене, плетене на въжета, калиграфия, свещолеене, обработка на кожи. В крепостта "Царевец" може да бъдат наблюдавани демонстрационни турнири и сражения. 

Международният фестивал "Средновековен Търновград" се организира за четвърта поредна година от община Велико Търново, Регионалния исторически музей и дружество "Традиция".

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени